2011

JARO

Běžecké závody Valachiarun se po tři uplynulé roky konaly vždy na podzim. V roce 2011 se pořadatelem závodů stalo Alcedo, středisko volného času Vsetín, a nově byl zařazen i závod v dubnovém termínu.
Jarní varianta tradičního běžeckého závodu Valachiarun se konala v sobotu 16. 4. 2011 ve vsetínské Panské zahradě. Na všech tratích, tedy 5 a 10 km i dětských MINI bězích, padl rekord, co se počtu účastníků týká, a díky skvělému obsazení byly i dosažené časy velmi kvalitní.
Oproti předchozím ročníkům jsme výrazně pozměnili pořadatelský tým a chtěli jsme si organizaci vyzkoušet nejdříve na kratších tratích, proto jsme se rozhodli uspořádat jarní závod.
Na startu se sešlo 71 běžců a zaběhly se velmi kvalitní časy. Trať 10km ovládl Václav Bitala z Rožnova pod Radhoštěm, který jí zdolal v čase 33:54, trať 5km potom Pavel Holec z Huslenek s časem 17:55. Na startu se ovšem objevilo i mnoho rekreačních běžců, kterým takto pořadatelé dali možnost vyzkoušet si zaběhnout skutečný závod se startovním číslem na hrudi a čipem na noze a zároveň se porovnat s elitními závodníky.
Děti, kterých se na startu sešlo 92 a které díky sponzorům měly startovné zdarma, si opravdu přišly na své, protože pořadatelé pro letošek vyhlašovali každý ročník narození zvlášť.
V MINI bězích bylo celkem 14 kategorií,  42 dětí si kromě pamětní medaile a diplomu odneslo věcnou cenu.

 VÝSLEDKY:

GALERIE: ZDE

 

PODZIM

Čtvrtý ročník běžeckých závodů Valachiarun proběhl  v sobotu 1. 10. 2011. Štafeta a běh na deset kilometrů zůstaly beze změny. Zcela nová byla trasa Horského běhu.
Chtěli jsme dostát názvům Valachiarun a Horský běh a proto jsme trasu protáhli po našich valašských horách. Závodníci proto běželi do Janové a odtud již jen terénem přes dva vrcholy zpět do Vsetína.
Dětské běhy se uskutečnily přímo v parku a trať vedla tradičně kolem rybníčku v Panské zahradě. Stejně jako na jaře, měly děti startovné zdarma, protože je za ně zaplatila firma Austin Detonator s.r.o. Vsetín.

VÝSLEDKY:

FOTOGALERIE: ZDE

 

Napsat komentář